pátek 8. srpna 2008

Bůh války

Nedávno jsem dohrál God of war na PSP. A první co musím zhodnotit je technické zpracování.
Ne že by bylo jediným pozitivem této hry, to vůbec ne, ale proto, protože je doslova famózní.
Grafika je naprosto úchvatná, ostrá a detailní, a navíc během celé hry došlo jen k jednomu jedinému kratičkému loadingu!
Kameru nelze manuálně ovládat, tak jak to je i v PS2 verzích, ale o to lepší je. GoW opět dokazuje, že pokud se to s kamerou umí, není její manuální korekce vůbec nutná, což především na PSP, díky chybějícímu druhém analogu, je dobrá zpráva.

Dabing i hudba je naprosto perfektní a navíc zde nedochází k žádným problémům se synchronizací zvuků a obrazu, tak jak se to například dělo v Prince of persia sérii na PSP. Tak i řeči o pomalém přístupu k datům z UMD disků, díky kterým mělo údajně k těmto problémům docházet, není problémem, když se to umí. Holt po technické stránce je tato hra dokonalá.

Z hlediska hratelnosti mám ke hře pouze jedinou výtku. A to tu, že hra mohla obsahovat více logických hádanek, a ty, které obsahuje mohly být o něco náročnější. Co se týče soubojů, ty jsou zvládnuty na jedničku, ruku v ruce s bezproblémovým ovládaním. Co se týče často kritizované krátké herní doby, tak mohu jen konstatovat, že jsem hru dohrál za něco méně než 7 hodin. Oněch udávaných 5 hodin by samozřejmě šlo taky dosáhnout, ale já se snažil najít všechny skryté truhly, a to se mi snad i povedlo. Čili krátká herní doba to je, ale zas tak tragické to není.

Celkové dojmy jsou skvělé a až na výše zmíněné výtky bych vše ostatní znovu ocenil, jelikož se opravdu velmi těžko hledají nějaké větší chyby.
Všichni majitelé PSP mohou jen litovat, že Ready at town (i po skvělém Daxterovy) již nebudou vytvářet žádnou hru na PSP.

1 komentář:

IceZiky řekl(a)...

ahoj uz jsem se te jednou ptal, ale zkusim to znovu - mam blog o pc hrách - nechces si vzajemne dat na blogy odkazy? myslim ze s moji navstevnosti bys na tom netratil...tak se ozvi
blog: http://pcgamers.blog.cz/