úterý 8. července 2008

Capcom vs. PSP

Opravdu nechápu proč firma Capcom kašle na PSP. Jediné co na PSP vydal kromě pár portů (Breath of fire 3 a Power stone collection) jsou nic moc bojovky (Darkstalker, Street fighter), tradičně pro mě nezajímavý Megaman, kolekce starých her (Capcom classic), nějaké puzzle a především v Japonsku oblíbené rpg Monster hunter. A málem bych zapomněl na Ultimate ghost n goblins A to je vše.
Na takovou slavnou firmu, která vytvořila takové legendy jako Resident evil, Dino cisis, Onimusha, Devil may cry bych čekal trochu více. A to nemluvím o studiu Clover, které vytvořilo můj oblíbený Viewtiful Joe (ať tak Capcomu nekřivdím, vydal ještě na PSP Viewtiful Joe Red hot rumble, což je ovšem celkem průměrná bojovka, místo původních skvělých plošinovek), Okami, Killer 7 a God hand.


Klidně ať udělají třeba port prvního dílu Onimushy, který by PSP jistě bez problémů zvládlo, nebo nějakého Residenta, ale hlavně ať to je něco kvalitního. Kdyby se alespoň objevily nějaké starší hry z PSX na PSstore (otázkou je, zda to záleží jen na Capcomu). Pokud se nemýlím tak na japonském store je ke stáhnutí RE2.

Konami zvládlo své legendární série (MGS, Silent hill, Pro evo) dostat na PSP, Namco (Ridge racer, Tekken, Ace combat) nebo Sega (Virtua tennis, Crazy taxi) taktéž, a byly z toho většinou vynikající hry, tak v čem je problém? Vývojáři Capcomu nemají čas, protože vytváří Resident evil 5? Nebo si myslí, že se to finančně nevyplatí? Nebo se jim jen nechce? Těžko říct.

Před nedávnem jsem někde četl, že se prý chystá Devil may cry na PSP, tak snad to vyjde. Ale i tak je to velká škoda. Myslím, že třeba exkluzivní Resident evil na PSP by mohl být celkem dobrým prodejním tahákem.

Žádné komentáře: